Tervepisteestä saat hyvinvoinnin palvelut

Tervepiste toimii Loimaan 1.apteekin yhteydessä. Tervepiste on matalan kynnyksen palvelu, jossa tavoitteena on nopea ja joustava palvelu. Asiointi meillä sujuu näppärästi apteekkiasioinnin yhteydessä.

Tarjoamme palveluita niin yksilöille kuin yrityksillekin.

Ota seurantaan Tervepisteen facebook ja instagram, laita sähköpostia tai soittele!

Tervepisteellä sinua palvelee

Terveydenhoitaja Mervi Häihänen
tiistaisin klo 8-15
keskiviikkoisin 8-15
torstaisin klo 8-15

Ravintovalmentaja Outi Tenkanen palvelee arkisin apteekin aukioloaikoina. Outin vapaat ajat löydät ajanvarauksesta.

Facebook: Tervepiste
Instagram: tervepisteloimaa
email: terveydenhoitaja(a)loimaanapteekki.fi
puh. 050 512 9872

Ajanvaraus Tervepisteen palveluihin

Voit varata apteekin Tervepisteeseen ajan joko soittamalla numeroon (02) 763 6840 tai 050 512 9872
tai käyttämällä nettivarausta: nettivaraus6.ajas.fi

Ravintoneuvojalle voit varata aikasi soittamalla apteekille puh 02 7636840 tai 044 2490 429 tai laittamalla sähköpostia ravintoneuvoja Outille osoitteeseen outi.tenkanen(a)loimaanapteekki.fi

Terveydenhoitajan tavoitat apteekistamme

Tiistaisin 8-15

Keskiviikkoisin klo 8-15

Torstaisin klo 8-15

Rokotukset

Vastaanotolla saat nopeasti ja vaivatta rokotuksesi kuntoon. Et tarvitse erillistä reseptiä. Hinta sisältää reseptin, rokotteen, rokotuksen sekä Kanta -palveluun merkinnän. Voit soittaa ja tiedustella myös muiden rokotusten mahdollisuutta Tervepisteen kautta 050 512 9872.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvio, että lapsi tai nuori kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Huoltajat voivat antaa suostumuksensa rokotukselle, mikäli alaikäisen saattajana on joku muu kuin huoltaja.

Tilaa suostumislomake etukäteen terveydenhoitaja(a)loimaanapteekki.fi, tulosta ja täytä ennen rokotuskäyntiä tarvittaessa.

Vyöruusurokote 230 € (rokotesarjan kokonaishinta 460€)

Vyöruusu on vesirokkoviruksen aiheuttama kivulias ja rakkulainen ihottuma. Sairastetun vesirokon jälkeen virus jää selkäytimen hermosoluihin, josta se voi puolustuskyvyn heiketessä, esimerkiksi iän myötä tai vakavan taudin takia, aktivoitua ja siirtyä hermoja pitkin ihoon. 

Vyöruusuihottuma esiintyy pääsääntöisesti vartalolla ja kasvoilla, Kasvojen alueella virus saattaa infektoida silmän ja aiheuttaa rakkuloita nenän ja nielun limakalvoille. Tautiin kuuluu usein myös pientä lämmön nousua ja sairauden tunnetta. Kipu on vyöruusun ensimmäinen oire 1-8 vrk ennen rakkuloiden ilmestymistä. Rakkulat kuivuvat 4-6 vk kuluttuessa. Alueen kipu voi rakkuloiden katoamisen jälkeen jatkua kuitenkin useita viikoja tai kuukausia.

Vyöruusua vastaan on olemassa rokote. Sen suojateho kahden rokotuksen jälkeen (rokotukset 2 kuukauden välein) on yli 50-vuotiailla noin 90 %:n luokkaa sekä vyöruusun ilmaantumisen, että vyöruusun jälkeisen kiputilan esiintymisen osalta. Suojateho näyttäisi säilyvän ainakin yli 5 vuotta.

Pneumokokkirokote 103€

Pneumokokki on bakteeri, joka aiheuttaa erilaisia ylähengitysteiden infektioita. Vakavimmillaan se voi aiheuttaa vakavia sairaalahoitoa vaativia infektioita, kuten aivokalvontulehduksia, keuhkokuumeita tai verenmyrkytyksiä.

Pnumokkia vastaan on kehitetty rokote, Yksi rokote antaa elinikäisen suojan. Pneumokokkirokotetta suositellaan lääketieteellisiin riskiryhmään kuuluville, kuten sydän- ja verisuonisairauksia sairastaville, diabeetikoille ja lisäksi yli 65 -vuotiaille. Lapsille aloitettiin pneumokkirokotukset osana kansallista rokotusohjelmaa vuonna 2009.

TBE -rokote 49 €

Punkit eli puutiaiset levittävät puutiaisaivotulehdusta (tick-borne encephalitis, TBE). Tautia kutsutaan myös puutiaisaivokuumeeksi.  Suomessa riskialueilla esiintyvistä punkeista keskimäärin 1–2 % kantaa puutiaisaivotulehdusta. Kaikki tartunnan saaneet eivät kuitenkaan saa oireita.

Puutiaisaivotulehdus on taudinkuvaltaan kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa potilas kokee sairauden tunnetta ja kuumeilua. Oireet väistyvät, mutta noin viikon kuluttua 20-30 % sairastuneista saavat varsinaisen aivotulehduksen. Aivotulehduksen oireita ovat mm. kuume, päänsräky, niskajäykkyys sekä mahdolliset neurologiset oireet kuten tajunnanhäiriöt ja kouristukset. Infektio saattaa jättää pitkäkestoisia tai pysyviä jälkioireita, kuten ärtyneisyyttä, muistihäiriöitä, ja raajahalvauksia.

Puutiaisaivokuumetta vastaan on kehitetty rokote, jonka perussarjaan kuuluu kolme rokotetta. Ensimmäisen rokotteen jälkeen otetaan tehoste 1-3 kuukauden kuluttua. Tehosteen jälkeen otetaan toinen tehoste 5-12kk kuluttua. Perussarjan jälkeen vastustuskykyä tulee ylläpitää säännöllisillä tehosterokotuksilla. Alle 60-vuotiaiden tulee ottaa tehosterokote 5 vuoden välien ja yli 60 -vuotiaiden 3 vuoden välein.

HUOM! Rokote EI suojaa itse punkkejä vastaan eikä punkkien levittämää bakteeritauti borreolioosia vastaan!

Influenssarokote 35 €

Influenssa on virus, joka aiheuttaa äkillisen kuumeisen ylähengitystieinfektion. Influenssa viruksia on neljää eri tyyppiä: A, B , C ja D. A – ja B -influenssat aiheuttavat epidemioita. Influenssan oireita ovat nopeasti nouseva kova kuume, lihassärky, päänsärky ja kuiva yskä. Oireisiin saattaa kuulua myös kurkkukipua, nenän tukkoisuutta ja nuhaa.

Influenssarokote tarjotaan kunnan järjestämissä rokotustilaisuuksissa osana kansallista rokotusohjelmaa sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, raskaana oleville, kaikille yli 65 -vuotiaille sekä alle 7 -vuotiaille, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluville sekä varusmiepalveluksen aloittaville tai vapaehtoiseen asepalvelukseen astuville.

Hepatiitti A- ja B-rokote 80 €

Hepatiitti A- ja B -yhdistelmärokote suojaa sekä hepatiitti A- että hepatiitti B -viruksen aiheuttamilta maksatulehduksilta. Hepatiitti A tarttuu ruoan, juoman ja huonon hygienian kautta. Hepatiitti B leviää veri- ja seksikontaktien välityksellä. Hepatiittirokotusta suositellaan useihin maihin matkustaessa. Lisätietoja THL:n matkailijan terveysoppaasta!

Perusrokotussarjaan kuuluu kolme rokotusta, jotka annetaan kuukausina 0, 1 ja 6. Rokotussuojan kesto on tämän hetkisen tiedon mukaan elinikänen. Yhdistelmärokotteella säästetään rokotuskertoja ja rokotekustannuksia.

Jäykkäkouristusrokote 37 €

Jäykkäkouristus eli tetanus on tauti, jonka aiheuttaa Clostridium tetani -bakteerin erittämä myrkky.  Bakteeria esiintyy paljon eläinten suolistossa ja maaperässä, erityisesti viljelymaassa.  Bakteerin voi saada esim. eläimen puremasta, puutarhahommissa tulleesta haavasta tai ruosteisesta naulasta.

Jokainen saa kansallisessa rokotusohjelmassa jäykkäkouristusrokotteen, joka vahvistetaan 25-, 45-, ja 65- vuotiaana ja tämän jälkeen 10 vuoden välein. Rokotuksen saat ilmaiseksi omalta terveysasemaltasi.

RSV-rokote 247€
RSV eli respiratory syncytial virus on yksi yleisimmistä hengitystieinfektioiden aiheuttajista. RSV on
erittäin herkästi tarttuva ja aiheuttaa infektioita yleensä talvikuukausina. RSV leviää
pisaratartuntana hyvin tehokkaasti esimerkiksi aivastusten kautta ja epäsuorasti käsien tai
nenäliinojen välityksellä. RSV -tartunnan voi saada useita kertoja. RSV voi aiheuttaa
hengitystieinfektion kaiken ikäisille. Pienillä lapsilla ja vanhuksilla RSV voi aiheuttaa vakavan
alempien hengitysteiden tulehduksen, keuhkokuumeen tai ilmatiehyiden tulehduksen. 
RSV-tartuntoja ehkäistään samalla tavalla kuin muitakin hengitystieinfektioita. RSV-rokotteita on
saatavilla raskaana oleville ja yli 60-vuotta täyttäneille henkilöille.
RSV-rokotuspakettiin kuuluu resepti, rokote, rokottaminen ja Kanta-kirjaus.
Huom! Rokote vaatii ennakkovarauksen n. viikkoa ennen pistoajankohtaa. Varauksen voi tehdä
vain soittamalla Loimaan 1. apteekkiin tai Tervepisteelle.

Verikokeet

Tervepisteellä otetaan vieritestauksena verikokeita. Verikoe otetaan sormenpäästä ja vastauksen saat vastaanoton yhteydessä. Verikokeisiin ei tarvitse olla syömättä tai juomatta.

Kolesteroli-mittaus 25 €

Kolesteroli on rasvankaltainen aine, joka kulkeutuu verenkierrossamme kahden kuljetusproteiinin avulla. LDL -kuljetusproteiinit kuljettavat kolsterolia verestä kudoksiin. HDL -kuljetusproteiinit kuljettavat taas kolsterolia kudoksista pois. Jos LDL -kolesterolia on veressä runsaast, kertyy se valtimoiden sisäkalvon alle. Valtimoiden seinämiin kertyessään LDL -kolesteroli aiheuttaa niiden tukkeutumista ja lisää huomatavasti vaaraa sairastua sydäninfarktiin tai aivohalvaukseen.

Ruokavaliolla ja liikunnalla kolesterolin määrään sekä LDL – ja HDL -kolesterolin suhteeseen pystyy vaikuttamaan. Mitä aikaisemmassa vaiheessa tekee elämäntapamuutoksia, sitä paremmat tulokset niillä on kolesterolin suhteen. Korkeaa kolesterolia voidaan myös hoitaa lääkityksellä.

Kolesterolin mittausta suositellaan aikuisille 3-5 vuoden välein.

Pitkäaikainen verensokeri 25€

Punasolujen hemoglobiinimolekyyleihin kiinnittyy ajan myötä glukoosia eli sokeria . Glukoosin kiinnittymisvauhti riippuu siitä kuinka paljon veressä glukoosia on. Sokerihemoglobiinista käytetään nimitystä pitkä verensokeri, sillä se kuvasta keskimääräistä verensokerin määrää 2-8 viikon ajalta. Virallinen nimitys pitkälle verensokerille on Hemoglobiini- A1c eli HBA1c.

HBA1c:n avulla voit seurata diabeteksesi hoitotasapainoa tai arvioida riskiäsi sairastua diabetekseen. Sen avulla selviää myös, sairastatko esidiabetesta. Esidiabetes tarkoittaa tilaa, jolloi verensokeri on hieman koholla mutta ei vielä täytä diabeteksen kriteereitä. Esidiabetes on tärkeää tunnistaa ajoissa, sillä se kehittyy usein diabetekseksi. Ruokavaliolla ja liikunnalla on usein mahdollista parantaa verensokeriarvoja ja jopa estää sairauden puhkeamista.

Hemoglobiini 20 €

Hemoglobiini eli HB kuljettaa happea lihaksiin, keuhkoihin ja sydämeen. Alhainen hemoglobiini voi aiheuttaa väsymystä ja hengästysmisoireilua.

SYNLAB

Tervepiste toimii SYNLAB näytteenottopaikkana.

SYNLAB palvelut ja ajanvarauksen löydät https://www.synlab.fi/

Kehonkoostumusmittaus

Oletko kiinnostunut kehosi kunnosta? Tule InBody -kehonkoostumusmittaukseen. Kehonkoostumusmittaus kertoo mm. kehosi rasva-, lihas-, ja luumassan sekä viskeraalirasvan määrän.

Mittauksen hinta on 25 euroa ja mittaus kerryttää S -bonusta. Hintaan sisältyy analyysin mittaustuloksista. Käytössämme on ammattikäyttöön suunniteltu InBody770 -laite, joka on CE -merkitty. Mittaus antaa nopeasti, helposti ja luotettavasti tarkan tuloksen kehosi koostumuksesta. Tarkemmat tiedot laitteen antamasta raportista löydät valmistajan sivuilta: www.inbody.fi

Mittaus suositellaan tehtäväksi tyhjällä vatsalla joko heti aamusta tai vähintään 2 h ruokailun jälkeen.

25 €

Ravintoneuvonta

Ravintoneuvonta on henkilökohtaista ohjausta, jossa kartoitetaan arkiruokailun ongelmakohtia ja annetaan parannusehdotuksia oman tavoitteen mukaan. Tavoitteena voi olla painonpudotus, kolesterolin alentaminen, oma jaksaminen, hyvinvoinnin lisääminen tms. Vatsavaivat ja myös väsymys saattavat hävitä ruokavaliota muuttamalla. Varaa aikasi soittamalla apteekille puh 02 7636840 tai laittamalla sähköpostia ravintoneuvoja Outille osoitteeseen outi.tenkanen(a)loimaanapteekki.fi

Ravintovalmennus 296 €

Mietityttääkö ruokavaliosi? Toivoisitko lihasmassan lisäystä tai rasvamassan vähennystä? Entä haluaisitko
ravinnosta apua perussairautesi hallintaan? Ravintovalmennuksessa koulutettu farmaseutti- ravintovalmentajamme antaa juuri sinulle kohdennettua neuvontaa tarpeidesi mukaisesti. Ennen
tapaamista täytetään ruokapäiväkirjaa vähintään 5 päivän ajalta. Päiväkirja palautetaan apteekkiin vähintään viikkoa ennen varattua aikaa.

Valmennus sisältää kolme tapaamista valmentajan kanssa, kolme Inbody770 -kehonkoostumusmittausta ja koko valmennuksen ajan kestävän kevyen sähköpostituen. Valmennuksen kesto suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen asiakkaan tarpeiden mukaiseksi.

Varaa aikasi soittamalla apteekille puh 02 7636840 tai laittamalla sähköpostia ravintoneuvoja Outille osoitteeseen outi.tenkanen(a)loimaanapteekki.fi

Ravintoresepti 75 €

Uskotko olevasi suurin piirtein oikealla tiellä, mutta kaipaisit hieman apua tai uutta näkökulmaa ruokailuusi? Tavoitteletko lihasmassan lisäystä tai rasvamassan vähennystä, mutta tuloksia ei synny? Ravintoreseptissä farmaseutti-ravintovalmentajamme antaa juuri sinulle kohdennettua neuvontaa tarpeidesi mukaisesti. Ennen tapaamista täytetään ruokapäiväkirjaa 5 päivän ajalta ja päiväkirja palautetaan apteekkiin vähintään viikkoa ennen varattua aikaa.
Ravintoreseptissä katsotaan ruokavaliosi kokonaisuutena läpi ja annetaan kehittämisehdotukset
sinun tavoitteidesi saavuttamiseksi. Palvelu sisältää yhden tapaamisen valmentajan kanssa. Tällä reseptillä saat roppakaupalla terveyttä!

Varaa aikasi soittamalla apteekille puh 02 7636840 tai laittamalla sähköpostia ravintoneuvoja Outille osoitteeseen outi.tenkanen(a)loimaanapteekki.fi

Korvahuuhtelu

Jos korviin kertyy ylimääräistä korvavahaa, voi sen huuhtoa pois korvahuuhtelulla. Korvahuuhtelussa käytetään vettä, jolla puhdistetaan korvat ruiskun avulla. Toimenpide on kivuton.

25 €

Terveystarkastus

Terveydenhoitajan kanssa keskustellen käydään läpi elämäntapoja ja niiden vaikutuksia hyvinvointiisi. Saat yksilöllistä ohjausta ja palautetta elämäntavoistasi. Tarkastuksen yhteydessä selvitetään myös hemoglobiinisi, pitkäaikaisen verensokerisi, verenpaineesi, kolesteroliarvosi ja kehonkoostumuksesi! Ohjaus perustuu Käypä hoito -suosituksiin ja tähtää parempaan oloon ja jaksamiseen arjessa.

90 €

Hinnasto

Terveystarkastus 90€

Ravintoresepti 75 €

Ravintovalmennus 296 €

Pneumokokkirokotus 103€

TBE-rokotus 49€

Influenssarokotus 35 €

Vyöruusurokotus 230€ (huom. rokotesarjan kokonaishinta 460€)

RSV-rokote 247€ (ajanvaraus vain soittamalla)

Korvahuuhtelu 25€

Kehonkoostumusmittaus 25€

Lääkeinjektio 15€

Kolesteroli 25€

Pitkäaikainen verensokeri 25€

Hemoglobiini 20€