Tervepisteestä saat hyvinvoinnin palvelut

Tervepiste toimii Loimaan 1.apteekin yhteydessä. Tervepiste on matalan kynnyksen palvelu, jossa tavoitteena on nopea ja joustava palvelu. Asiointi meillä sujuu näppärästi apteekkiasioinnin yhteydessä.

Tarjoamme palveluita niin yksilöille kuin yrityksillekin.

Ota seurantaan Tervepisteen facebook, laita sähköpostia tai soittele!

Tervepisteen terveydenhoitaja Pauliina Withanage on paikalla
maanantaisin klo 13-19
keskiviikkoisin klo 8-16

Facebook: Tervepiste
email: terveydenhoitaja(a)loimaanapteekki.fi
puh. 050 512 9872

Rokotukset

Vastaanotolla saat nopeasti ja vaivatta rokotuksesi kuntoon. Et tarvitse erillistä reseptiä. Hinta sisältää reseptin, rokotteen, rokotuksen sekä Kanta -palveluun merkinnän.

Pneumokokkirokote 98 €

Pneumokokki on bakteeri, joka aiheuttaa erilaisia ylähengitysteiden infektioita. Vakavimmillaan se voi aiheuttaa vakavia sairaalahoitoa vaativia infektioita, kuten aivokalvontulehduksia, keuhkokuumeita tai verenmyrkytyksiä.

Pnumokkia vastaan on kehitetty rokote, Yksi rokote antaa elinikäisen suojan. Pneumokokkirokotetta suositellaan lääketieteellisiin riskiryhmään kuuluville, kuten sydän- ja verisuonisairauksia sairastaville, diabeetikoille ja lisäksi yli 65 -vuotiaille. Lapsille aloitettiin pneumokkirokotukset osana kansallista rokotusohjelmaa vuonna 2009.

TBE -rokote 49 €

Punkit eli puutiaiset levittävät puutiaisaivotulehdusta (tick-borne encephalitis, TBE). Tautia kutsutaan myös puutiaisaivokuumeeksi.  Suomessa riskialueilla esiintyvistä punkeista keskimäärin 1–2 % kantaa puutiaisaivotulehdusta. Kaikki tartunnan saaneet eivät kuitenkaan saa oireita.

Puutiaisaivotulehdus on taudinkuvaltaan kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa potilas kokee sairauden tunnetta ja kuumeilua. Oireet väistyvät, mutta noin viikon kuluttua 20-30 % sairastuneista saavat varsinaisen aivotulehduksen. Aivotulehduksen oireita ovat mm. kuume, päänsräky, niskajäykkyys sekä mahdolliset neurologiset oireet kuten tajunnanhäiriöt ja kouristukset. Infektio saattaa jättää pitkäkestoisia tai pysyviä jälkioireita, kuten ärtyneisyyttä, muistihäiriöitä, ja raajahalvauksia.

Puutiaisaivokuumetta vastaan on kehitetty rokote, jonka perussarjaan kuuluu kolme rokotetta. Ensimmäisen rokotteen jälkeen otetaan tehoste 1-3 kuukauden kuluttua. Tehosteen jälkeen otetaan toinen tehoste 5-12kk kuluttua. Perussarjan jälkeen vastustuskykyä tulee ylläpitää säännöllisillä tehosterokotuksilla. Alle 60-vuotiaiden tulee ottaa tehosterokote 5 vuoden välien ja yli 60 -vuotiaiden 3 vuoden välein.

HUOM! Rokote EI suojaa itse punkkejä vastaan eikä punkkien levittämää bakteeritauti borreolioosia vastaan!

Influenssarokote 35 €

Influenssa on virus, joka aiheuttaa äkillisen kuumeisen ylähengitystieinfektion. Influenssa viruksia on neljää eri tyyppiä: A, B , C ja D. A – ja B -influenssat aiheuttavat epidemioita. Influenssan oireita ovat nopeasti nouseva kova kuume, lihassärky, päänsärky ja kuiva yskä. Oireisiin saattaa kuulua myös kurkkukipua, nenän tukkoisuutta ja nuhaa.

Influenssarokote tarjotaan kunnan järjestämissä rokotustilaisuuksissa osana kansallista rokotusohjelmaa sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, raskaana oleville, kaikille yli 65 -vuotiaille sekä alle 7 -vuotiaille, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluville sekä varusmiepalveluksen aloittaville tai vapaehtoiseen asepalvelukseen astuville.

Verikokeet

Tervepisteellä otetaan vieritestauksena verikokeita. Verikoe otetaan sormenpäästä ja vastauksen saat vastaanoton yhteydessä. Verikokeisiin ei tarvitse olla syömättä tai juomatta.

Kolesteroli-mittaus 35 €

Kolesteroli on rasvankaltainen aine, joka kulkeutuu verenkierrossamme kahden kuljetusproteiinin avulla. LDL -kuljetusproteiinit kuljettavat kolsterolia verestä kudoksiin. HDL -kuljetusproteiinit kuljettavat taas kolsterolia kudoksista pois. Jos LDL -kolesterolia on veressä runsaast, kertyy se valtimoiden sisäkalvon alle. Valtimoiden seinämiin kertyessään LDL -kolesteroli aiheuttaa niiden tukkeutumista ja lisää huomatavasti vaaraa sairastua sydäninfarktiin tai aivohalvaukseen.

Ruokavaliolla ja liikunnalla kolesterolin määrään sekä LDL – ja HDL -kolesterolin suhteeseen pystyy vaikuttamaan. Mitä aikaisemmassa vaiheessa tekee elämäntapamuutoksia, sitä paremmat tulokset niillä on kolesterolin suhteen. Korkeaa kolesterolia voidaan myös hoitaa lääkityksellä.

Kolesterolin mittausta suositellaan aikuisille 3-5 vuoden välein.

Pitkäaikainen verensokeri 30€

Punasolujen hemoglobiinimolekyyleihin kiinnittyy ajan myötä glukoosia eli sokeria . Glukoosin kiinnittymisvauhti riippuu siitä kuinka paljon veressä glukoosia on. Sokerihemoglobiinista käytetään nimitystä pitkä verensokeri, sillä se kuvasta keskimääräistä verensokerin määrää 2-8 viikon ajalta. Virallinen nimitys pitkälle verensokerille on Hemoglobiini- A1c eli HBA1c.

HBA1c:n avulla voit seurata diabeteksesi hoitotasapainoa tai arvioida riskiäsi sairastua diabetekseen. Sen avulla selviää myös, sairastatko esidiabetesta. Esidiabetes tarkoittaa tilaa, jolloi verensokeri on hieman koholla mutta ei vielä täytä diabeteksen kriteereitä. Esidiabetes on tärkeää tunnistaa ajoissa, sillä se kehittyy usein diabetekseksi. Ruokavaliolla ja liikunnalla on usein mahdollista parantaa verensokeriarvoja ja jopa estää sairauden puhkeamista.

Tulehdusarvo (CRP) 25 €

C -reaktiivinen proteiini eli CRP on maksasolujen tuottama proteiini, joka nousee elimistön infektioiden yhteydessä. CRP nousee korkealle etenkin bakteerien aihettamissa infektioissa, mutta virusinfektiossa CRP jää usein matalaksi.

huom! Tämä ei ole herkkä CRP, jolla voisi arvioida sydän- ja verisuonitautien riskiä tai kartoittaa elimistön hiljaisen tulehduksen tilaa.

Hemoglobiini 20 €

Hemoglobiini eli HB kuljettaa happea lihaksiin, keuhkoihin ja sydämeen. Alhainen hemoglobiini voi aiheuttaa väsymystä ja hengästysmisoireilua.

Kehonkoostumusmittaus

Oletko kiinnostunut kehosi kunnosta? Tule InBody -kehonkoostumusmittaukseen. Kehonkoostumusmittaus kertoo mm. kehosi rasva-, lihas-, ja luumassan sekä viskeraalirasvan määrän.

Mittauksen hinta on 20 euroa ja mittaus kerryttää S -bonusta. Hintaan sisältyy analyysi mittaustuloksista. Käytössämme on ammattikäyttöön suunniteltu InBody270 -laite, joka on CE -merkitty. Mittaus antaa nopeasti, helposti ja luotettavasti tarkan tuloksen kehosi koostumuksesta. Tarkemmat tiedot laitteen antamasta raportista löydät valmistajan sivuilta: InBody270 raportti

Mittaus suositellaan tehtäväksi tyhjällä vatsalla joko heti aamusta tai vähintään 2 h ruokailun jälkeen.

20 €

Ravintoneuvonta

Ravintoneuvonta on henkilökohtaista ohjausta, jossa kartoitetaan arkiruokailun ongelmakohtia ja annetaan parannusehdotuksia oman tavoitteen mukaan. Tavoitteena voi olla painonpudotus, kolesterolin alentaminen, oma jaksaminen, hyvinvoinnin lisääminen tms. Vatsavaivat ja myös väsymys saattavat hävitä ruokavaliota muuttamalla.

Ravintovalmennus 296 €

Mietityttääkö ruokavaliosi? Toivoisitko lihasmassan lisäystä tai rasvamassan vähennystä? Entä haluaisitko
ravinnosta apua perussairautesi hallintaan? Ravintovalmennuksessa koulutettu farmaseutti- ravintovalmentajamme antaa juuri sinulle kohdennettua neuvontaa tarpeidesi mukaisesti. Ennen
tapaamista täytetään ruokapäiväkirjaa vähintään 5 päivän ajalta. Päiväkirja palautetaan apteekkiin vähintään viikkoa ennen varattua aikaa.

Valmennus sisältää kolme tapaamista valmentajan kanssa, kolme Inbody270 -kehonkoostumusmittausta ja koko valmennuksen ajan kestävän kevyen sähköpostituen. Valmennuksen kesto suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen asiakkaan tarpeiden mukaiseksi.

Ruokapäiväkirjan analyysi 75 €

Uskotko olevasi suurin piirtein oikealla tiellä, mutta kaipaisit hieman apua tai uutta näkökulmaa ruokailuusi? Tavoitteletko lihasmassan lisäystä tai rasvamassan vähennystä, mutta tuloksia ei synny? Ruoka-analyysissä koulutettu farmaseutti-ravintovalmentajamme antaa juuri sinulle kohdennettua neuvontaa tarpeidesi mukaisesti. Ennen tapaamista täytetään ruokapäiväkirjaa 5 päivän ajalta ja päiväkirja palautetaan apteekkiin vähintään viikkoa ennen varattua aikaa.
Ruokapäiväkirjan analyysissä katsotaan ruokavaliosi kokonaisuutena läpi ja annetaan kehittämisehdotukset
sinun tavoitteidesi saavuttamiseksi. Palvelu sisältää yhden tapaamisen valmentajan kanssa.

Korvahuuhtelu

Jos korviin kertyy ylimääräistä korvavahaa, voi sen huuhtoa pois korvahuuhtelulla. Korvahuuhtelussa käytetään vettä, jolla puhdistetaan korvat ruiskun avulla. Toimenpide on kivuton.

25 €

Terveystarkastus

Terveydenhoitajan kanssa keskustellen käydään läpi elämäntapoja ja niiden vaikutuksia hyvinvointiisi. Saat yksilöllistä ohjausta ja palautetta elämäntavoistasi. Tarkastuksen yhteydessä selvitetään myös hemoglobiinisi, pitkäaikaisen verensokerisi, verenpaineesi, kolesteroliarvosi ja kehonkoostumuksesi! Ohjaus perustuu Käypä hoito -suosituksiin ja tähtää parempaan oloon ja jaksamiseen arjessa.

90 €

Tumppaa tupakkasi!

Terveydenhoitajan ohjauksessa yksilöllistä tukea kohti savutonta ja nikotiinitonta elämää. Sisältää kolme tapaamista ja kolme puhelinkontaktia. Ohjaus perustuu Käypä hoito -suosituksiin.

160 €

Vahvaa oloa -ohjaus

Ohjauksessa terveydenhoitajan tai ravintoneuvojan kanssa käydään tiiviisti läpi yksinkertaisia ja helposti toteuttettavia ohjeita terveempään ja jaksavampaan arkeen. Ohjaus sisältää 2 kehonkoostumusmittausta ja jaettavan materiaalin. Ohjaus sopii elämäntapamuutoksen aloitukseen.

Ohjauksen tavoitteena on ylläpitää lihasmassaa ja nykyisellään olevaa painoa. Ohjausta voi soveltaa myös laihdutuksen tueksiylläpitäen lihasta. Ohjeet on luotu niin, että ne sopivat jokaisen arkeen sovellettavaksi.

50 €

Hinnasto

Terveystarkastus 90€

Tumppaa tupakkasi -ohjaus 160 €

Vahvaa oloa -ohjaus 50 €

Ruokapäiväkirja ja sen analyysi 75 €

Ravintovalmennus 296 €

Pneumokokkirokotus 98€

TBE-rokotus 49€

Influenssarokotus 35 €

Korvahuuhtelu 25€

Kehonkoostumusmittaus 20€

Lääkeinjektio 15€

Kolesteroli 35€

Pitkäaikainen verensokeri 30€

Tulehdusarvo (CRP) 25€

Hemoglobiini 20€

Ajanvaraus Tervepisteen palveluihin

Voit varata apteekin Tervepisteeseen ajan joko soittamalla numeroon (02) 763 6840 tai 050 512 9872
tai käyttämällä nettivarausta: nettivaraus6.ajas.fi

Terveydenhoitajan tavoitat apteekistamme

Maanantaisin klo 13-19

Keskiviikkoisin klo 8-16